"Bank zoekt Plek" Inhuldiging Bank

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • vrijdag 27 september 2019 18u30 - 21u00
Markpad - BOESMOLENSTRAAT , 1540 HERNE

Verslag

Hieronder artikel van Godelieve Deschuyffeleer in Editiepajot
HERNE - Bank van de Landelijke Gilde vond haar plaats op het Markpad
Ook de afdelingen van Sint-Pieters-Kapelle en Herne-centrum namen dit jaar opnieuw gezamenlijk deel aan de nationale actie 'Bank zoekt Plek' van Landelijke Gilden. Daarbij werden de inwoners van het dorp begin dit jaar uitgenodigd een leuke locatie te kiezen voor het plaatsen van een zitbank. De locatie die via de ingediende voorstellen met ruime voorsprong het pleit won is de brug over de Mark gelegen op het Markpad ter hoogte van de Boesmolen. Dit nieuw stuk wandelpad dat gaat van de Scherpstraat (punt 403) naar de Boesmolenstraat (punt 403) werd begin dit jaar nog toegevoegd aan het wandelnetwerk Pajottenland.   
Mensen samenbrengen 
Michel Demol, de voorzitter Landelijke Gilde Sint-Pieters-Kapelle: “Wij kunnen de keuze van deze locatie alleen maar toejuichen. Het nieuw aangelegd Markpad neemt vele wandelaars mee in de vallei van de Mark over onverharde graspaden en door koeienweiden en bossen. Het vormt dan ook de ruggengraat van het wandelnetwerk in de gemeenten. Een bank plaatsen op een locatie die fel in de smaak valt van zowel de gelegenheidswandelaar als de organisatoren van en de deelnemers aan wandeltochten is dan ook een ideaal hulpmiddel om mensen samen te brengen. Een rustmoment op die bank laat daarenboven ook nog toe volop te genieten van de stilte en de schoonheid van ons dorp in het algemeen en van de Markevallei in het bijzonder”. 
Waarom de Landelijke Gilde Sint-Pieters-Kapelle zich heeft ingezet om de bank neer te zetten in Herne weet Brent Roobaert, de voorzitter van de afdeling Herne-centrum: “Eigenlijk gaat het om een 1-1 stand. Vorig jaar liet de afdeling Herne-centrum de bank plaatsen aan de Wippeweide in Sint-Pieters-Kapelle en als wederdienst werd thans door de afdeling Sint-Pieters-Kapelle gekozen voor het neerzetten van de bank in Herne”. 
Officiële inhuldiging  
Niettegenstaande de planning in de vooravond en de voorspelde minder goede weersomstandigheden bleef het tijdens de inhuldiging droog en werd zij dan ook bijgewoond door een talrijk opgekomen publiek. Onder hen buurtbewoners, natuur- en wandelliefhebbers, gemeentelijke politieke mandatarissen en vooral vele leden van de organiserende Landelijke Gilden. De muzikale omlijsting werd verzorgd door de fanfare Sint-Pieters-Herleving met haar dirigent Pascal Bosmans. Het visuele daarbij kwam van vaandeldrager Niels Pincen. Met veel fierheid wist hij het vaandel te dragen en het met veel flegme de lucht in te zwieren. Het was secretaris Aimé Matthijs die namens zijn voorzitter de aanwezigen welkom heette. 
De twee overige locaties in de running waren de Champetter aan de kerk in Sint-Pieters-Kapelle en de St-Waltrudismolen in Herne-centrum. 
De officiële inhuldiging werd ten slotte beklonken met meer dan één heildronk.  

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Sint-Pieters-Kapelle
Landelijke Gilde Herne
Prijs
gratis
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

0475 44 52 80